Καλό καλοκαίρι!!!

Παίρνω θέση

Παρακολουθήσαμε όλοι τα αποτρόπαια γεγονότα στην Ινδία με τον ομαδικό βιασμό της νεαρής 23χρονης φοιτήτριας, η οποία τελικά κατέληξε.

Ταυτόχρονα ζήσαμε τη φρίκη του απεχθέστατου εγκλήματος, βιασμού και δολοφονίας της 34χρονης στην Ξάνθη, όπου επικύρωσε με τον χειρότερο τρόπο, ότι τέτοιες παρανοϊκές πράξεις δεν έχουν σύνορα.

Δυστυχώς οι δυο νεαρές δεν γυρίζουν πίσω. Μπορούμε όμως να «φωνάξουμε» για όλες τις γυναίκες του κόσμου, με την ελπίδα αλλά και την απαίτηση στην πατρίδα μας να εφαρμόζονται σωστά και χωρίς παρεμβάσεις οι νόμοι, με την ταυτόχρονη ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών.  

Για τον βιασμό και την δολοφονία στην Ινδία προτείνω, να υπογράψουμε το παρακάτω κείμενο, το οποίο απευθύνεται στην κυβέρνηση της και αναφέρει:

“Για την κυβέρνηση της Ινδίας, την Επιτροπή Verma, και την Mehra Επιτροπή:

Σας καλούμε να ενισχύσετε επειγόντως τη νομοθεσία κατά της σεξουαλικής βίας, και να ξεκινήσετε ένα τεράστιο πρόγραμμα για τη δημόσια εκπαίδευση με καίριο σχεδιασμό και υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, προκειμένου να επιφέρει μια βαθιά αλλαγή στις επαίσχυντες συμπεριφορές που επιτρέπουν την προώθηση της σεξουαλικής βίας κατά των γυναικών”.

Για να υπογράψετε, πατήστε εδώ.