Καλό καλοκαίρι!!!

Από τη χώρα των Λωτοφάγων, στη χώρα των "εκλογοφάγων"

Μέχρι σήμερα εκείνο που γνωρίζαμε, ήταν ότι είχαμε εκλογικές διαδικασίες για την αυτοδιοίκηση την Βουλή και την Ευρωβουλή. 

Παράλληλα, εκλογικές διαδικασίες είχαμε στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους διάφορους συλλόγους πολιτισμού, ή άλλους.

Και βέβαια, όλες αυτές οι διαδικασίες, όπως κάθε τέτοια διαδικασία, είχαν εκ των πραγμάτων πολλά "εκλογομαγειρέματα”, προκειμένου να επικρατήσει ο/η Άλφα ή ο/η Βήτα υποψήφιος.

Σε πολλές περιπτώσεις, παρά το γεγονός ότι ήταν ανοιχτό το εκλογικό σώμα, οι "πληγές" που άνοιγαν δημιουργούσαν τόσα προβλήματα, που δύσκολα έκλειναν.

Έχουμε όλοι/όλες βιώσει τέτοιες καταστάσεις. 

Από σήμερα, τέτοιες σκηνές θα τις βλέπουμε στο "κλειστό εκλογικό σώμα", των Σχολικών Μονάδων όλης της Χώρας.

Για ποιο λόγο; θα πει κάποιος.

Μα γιατί η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Τάσος Κουράκης - Αριστείδης Μπαλτάς, αποφάσισαν και θεσμοθέτησαν ως διαδικασία επιλογής Διευθυντή - Αρχηγού Σχολικής Μονάδας τις εκλογές.

Δεν θα αναφερθώ στα προηγούμενα συστήματα επιλογής. Αν υπήρχαν λάθη ή παραλείψεις στις διαδικασίες, εκτιμώ ότι θα υπήρχαν και οι αντίστοιχες διορθωτικές προτάσεις όλων των εμπλεκόμενων, προκειμένου να διαμορφωθεί τελικά, το καλύτερο θεσμικό πλαίσιο επιλογής στελεχών των Σχολικών Μονάδων.

Αναλογιστείτε μια Σχολική Μονάδα με 25 Εκπαιδευτικούς να υπηρετούν, εκ των οποίων οι 5 να διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους για τη θέση του Διευθυντή. Κάθε Εκπαιδευτικός - ψηφοφόρος, δικαιούται να ψηφίσει έναν.

Άγιοι να είναι οι άνθρωποι, θα ¨αμαρτήσουν".

Καταννοεί, φαντάζομαι, ο καθένας και η καθεμιά τις "πληγές που θα ανοίξει" αυτή η διαδικασία....

Το χειρότερο όλων; Μαθαίνω ότι προ ημερών, Εκπαιδευτικοί Σχολικής Μονάδας, προσκαλούνταν σε συνάντηση με θέμα: Πώς θα "φάμε" τον Διευθυντή.

Από την χώρα των Λωτοφάγων, στην Χώρα των..."Εκλογοφάγων". Και αυτό δυστυχώς στους χώρους όπου διαμορφώνεται το Μέλλον της Πατρίδας μας....

Ευαγγελία Σχοιναράκη – Ηλιάκη

τ. Νομάρχης Ηρακλείου