Καλό καλοκαίρι!!!

Τρέχουμε τώρα, λέμε.......

Ο λαλίστατος, προεκλογικά, πολιτικός κόσμος, κλήθηκε μετεκλογικά να δώσει λύσεις, με βάση τις προσδοκίες που δημιούργησε. Αλλά η σοφή κουβέντα του λαού, "απούναι απ'όξω απ' το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει", βρήκε κι εδώ την.... εφαρμογή της.

Όπως είδαμε, ούτε μνημόνια σκίστηκαν, ούτε εφαρμοστικοί νόμοι καταργήθηκαν και πολύ περισσότερο, ούτε η χώρα, ούτε ο κόσμος "πήραν τα πάνω τους". Οι πρώτες μέρες της ευφορίας, σημαδεύτηκαν από τις πράξεις της... εφορίας, με τον πολυσυζητημένο ΕΝΦΙΑ να διευρύνεται χρονικά και όχι μόνο, αντί να καταργείται και πολλά άλλα που δεν είναι της ώρας να αναφερθούν.

Θα μου πείτε: μα όλα αυτά είναι αδύνατον να γίνουν άμεσα; ΘΑ γίνουν σε... βάθος τετραετίας. Θα συμφωνήσω μαζί σας και θα φροντίσω να διευρύνω κι εγώ τα όρια της υπομονής μου, όπως κάνει κάθε συνετός Έλληνας πολίτης γιατί τα πράγματα είναι όντως δύσκολα για τον τόπο.

Τα γράφω όμως αυτά γιατί προεκλογικά, στην Ελλάδα εξάλλου βιώνουμε 4ετείς προεκλογικούς αγώνες, όχι 4ετείς θητείες υλοποίησης πολιτικών παραγωγής πλούτου και επίλυσης προβλημάτων της χώρας, τα στρατόπεδα των μνημονιομάχων και των μνημονιολατρών, έστηναν λαϊκά δικαστήρια, έσβηναν κι έγραφαν πολιτικές, έσκιζαν κι "έραβαν" μνημόνια. Μόνος στόχος η ψήφος του Έλληνα πολίτη.

Και οι πολίτες κύριε; Οι πολίτες ήταν ανήμποροι θεατές του παραλόγου. Κι ήταν ανήμποροι, γιατί ως επαγγελματίες ή εργαζόμενοι, έβλεπαν ότι και η τελευταία ελπίδα για δημιουργία πλούτου στη χώρα, ανάπτυξη επιμένουν να τη λένε πολλοί, έσβηνε, αφού όλοι είχαν προσανατολιστεί στη ΘΕΣΗ και όχι στο στόχο....

Τα κόμματα και οι αρχηγοί τους στην θέση του πρωθυπουργού, τα στελέχη στις θέσεις υπουργών, βουλευτών και λοιπών κυβερνητικών θέσεων(το επικύρωσαν με τον χειρότερο σε πολλές περιπτώσεις τρόπο, μετεκλογικά). Ουδείς όμως στον μεγάλο στόχο της εξόδου της Ελλάδας από τον γολγοθά που βαδίζει τόσα χρόνια τώρα.

Κι ο στόχος αυτός είναι Εθνικός. Και για να επιτευχθεί, χρειάζεται Εθνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση και Εθνικός Βηματισμός για την υλοποίησή του.

Μόνοι μας θα βάλουμε το σχέδιο εξόδου και εμείς θα είμαστε εκείνοι που με σκληρή δουλειά θα το υλοποιήσουμε, κάνοντας τις απαραίτητες τροποποιητικές παρεμβάσεις στην πορεία εφαρμογής και το Εθνικό Κοινοβούλιο, δηλαδή ο λαός μέσω των εκπροσώπων του θα είναι η "Αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης" για την πιστή και σωστή εφαρμογή. Για να αποκτήσει νόημα η πολιτική και να ξαναβρούν οι θεσμοί την χαμένη τους σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Αντί γι' αυτό στήνουν εξεταστικές για να βρουν τους "ενόχους". Κι όλος ο κόσμος ξέρει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα: Να βγάλει κάθε χώρος το δικό του πόρισμα, με τους δικούς του ενόχους......

Κι εδώ ταιριάζουν απόλυτα οι στίχοι του Εθνικού μας ποιητή Διον. Σολωμού:
Η διχόνοια που κρατάει,
ένα σκήπτρο η δολερή,
καθενός χαμογελάει,
πάρτο, λέγοντας κι εσύ.....

Μα θα μου πείτε και δεν πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για όσα έγιναν και όσα βιώνουμε σήμερα πολίτες και χώρα; Σαφέστατα πρέπει να γίνουν, αλλά στην ώρα τους και για όλες τις χρονικές περιόδους και όχι επιλεκτικά..
Τώρα, όμως, είναι η ώρα της μάχης...

Κάποιοι, βέβαια, σε τέτοιες ώρες συνεχίζουν να μην καταλαβαίνουν την κατάσταση της οικονομίας και συνεχίζουν να λαϊκίζουν επαναλαμβάνοντας ή διευρύνοντας τις προεκλογικές υποσχέσεις, για την προσωπική τους σωτηρία και μόνο κουνώντας, ταυτόχρονα, το δάχτυλο στους προηγούμενους... Κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίσει ποιας χώρας τους πολίτες εκπροσωπούν, μου είπε φίλος, βλέποντας το τελευταίο κείμενο των 22, νομίζω, βουλευτών.

Τρέχουμε τώρα λέμε, κατά τη φράση των νεολαίων μας......

 

Ευαγγελία Σχοιναράκη-Ηλιάκη

Πρώην Νομάρχης Ηρακλείου

Description: https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif