Καλό καλοκαίρι!!!

Η ανάληψη της ευθύνης είναι χρέος και όχι επιλογή

on .

Είμαστε στην επόμενη μέρα. Η Ελλάδα ταξιδεύει σε νέα νερά. Σε τέτοιες περιπτώσεις το ταξίδι γίνεται ασφαλές όταν υπάρχει κατεύθυνση πορείας, καλός  καπετάνιος και το πλήρωμα είναι σε εγρήγορση.

Τώρα όλοι έχουμε το ποσοστό της ευθύνης μας πολίτες, πολιτικοί και κόμματα.

Το μήνυμα των εκλογών είναι ηχηρότατο και ζητά αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών που η Μεταπολίτευση είχε παγιώσει και ταυτόχρονα "δείχνει" τρεις κατευθύνσεις:

1. Τέλος οι μονοκομματικές Κυβερνήσεις και η αυτοδυναμία των κομμάτων, αφού δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος των ευθυνών τούτων των δύσκολων για την Πατρίδα καιρών.

2. Η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και να συνεχιστεί η Ευρωπαϊκή προοπτική της.

3. Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και των όρων που αφορούν τη χώρα και τους πολίτες, γιατί δεν αντέχουν άλλο μισθωτοί και συνταξιούχοι να σηκώνουν μόνοι το βάρος των μέτρων.

Αλήθεια οι πρόεδροι των κομμάτων έλαβαν το μήνυμα, ή επιμελώς το ερμηνεύουν κατά το "δοκούν";
Η δυστοκία που προέκυψε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών και η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες της Προεδρίας   της Δημοκρατίας, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, άλλα δείχνουν. Κι η Ελλάδα ταξιδεύει, χωρίς πορεία, χωρίς καπετάνιο.

Είναι ώρα, τα κόμματα να τιμήσουν το ποσοστό ευθύνης που τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες, διαμορφώνοντας Κυβέρνηση Εθνικής Ευθύνης. Στην Κυβέρνηση αυτή επιβάλλεται να αποτυπωθεί, τουλάχιστον, το 50 τοις εκατό και πλέον της εκφρασμένης βούλησης των Ελλήνων πολιτών.

Η προσφυγή στις κάλπες θα αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τη θέση της πατρίδας μας στην Ευρώπη και διεθνώς.

Ήλθε η ώρα της αριστεράς κι είναι ώρα ευθύνης. Η ανάληψη της ευθύνης , στην παρούσα φάση, είναι  χρέος κι όχι επιλογή.